25/11/2019 - Paiporta apel·la al paper dels homes i denuncia el negacionisme de les violències masclistes en l'acte institucional pel 25N 25/11/2019

Paiporta apel·la al paper dels homes i denuncia el negacionisme de les violències masclistes en l'acte institucional pel 25N


Ajuntament, Consell de la Dona, el grup de dones 'Creixem juntes' i els instituts paiportins posen veu a l'homenatge a les més de 50 víctimes d'enguany

L'Ajuntament de Paiporta ha celebrat aquest dilluns l'acte institucional pel 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, amb dos missatges principals: D'una banda, l'apel·lació al paper dels homes com a peça fonamental per a acabar amb una xacra que sols enguany ha suposat l'assassinat de més de 50 dones, xiquetes i xiquets, i d'altra, la denúncia del negacionisme del fenomen com un nou aliat del masclisme que posa en perill principis fonamentals, com la igualtat.

“Com a home, em pregunte què pensem fer, si volem canviar les coses o ens dona igual”, s'ha qüestionat el regidor d'Igualtat, Guillem Montoro, que ha afegit que “hem de ser conscients que hi ha altres maneres d'entendre la masculinitat, i de viure les relacions entre iguals” amb els principis de respecte i igualtat. Montoro ha conclòs que “tenim un gran repte per davant, canviant el nostre comportament social” per a contribuir a la lluita contra les violències masclistes.

En el seu parlament, l'alcaldessa, Isabel Martín, ha lamentat que “les dones hem sigut i som el col·lectiu més nombrós sobre el qual s'exerceix una violència sisetmàtica que, a més, afecta a tots els àmbits i a totes les classes socials”. La dirigent paiportina ha ressaltat els avanços dels últims anys, però ha afirmat que les dones “hem de ser més fortes i estar més unides que mai, perquè el masclisme té nous aliats: l'extrema dreta i els que s'uneixen a ella i la normalitzen, posant-nos en perill a totes, trencant la convivència i atemptant contra la igualtat”.

Representants del Consell de la Dona de Paiporta també han denunciat com “l'arrel de la violència masclista es troba en una societat patriarcal” en què, encara hui, les dones no gaudeixen d'igualtat de drets, mentre que el grup de dones 'Creixem juntes', impulsat per la Regidoria d'Igualtat, ha oferit el testimoni desgarrador i en primera persona d'una dona víctima de maltractaments que ha tingut la valentia de contar el seu cas, amb el suport de les companyes de grup.

Seguidament, s'han llegit els noms de totes i cadascuna de les més de 50 dones assassinades enguany. Per cadascuna d'elles, una persona s'ha deixat caure sobre l'explanada de l'Ajuntament, on ha quedat un panorama dessolador de cossos inerts. A més, s'ha afegit que hi ha entitats que eleven a 93 les víctimes de crims masclistes, incloent criteris que les estadístiques oficials no contemplen.

En l'acte també han participat membres de l'equip de govern i la corporació municipal, a més de treballadores i treballadors municipals, representants d'associacions i partits polítics i centenars de joves dels IES La Sénia i Andreu Alfaro.

Continua el 25N a Paiporta
Les activitats pel 25N continuen a Paiporta aquest dimecres, amb la celebració d'una xarrada-taller dirigida a homes baix el títol '¿Cómo ligamos los hombres?', a les 18.00 hores, a l'espai Paiporta Conviu (Mestre Serrano, 23). El mateix dia, a les 18.45 hores i a L'Auditori Municipal, la Regidoria d'Igualtat convoca a una jornada amb el títol 'El treball en igualtat i contra les violències masclistes a Paiporta'.

D'altra banda, continuen els tallers a les escoles i instituts, on s'han programat conta-contes per la igualtat, tallers, com el de 'No em toques el Whatsapp', el teatre-fòrum 'Com quedem?' i el monòleg de Pamela Palenciano 'No solo duelen los golpes'.