02/02/2021<span style='color: #bbb'> a las 14:38</span> - Paiporta aprova un pla d’inversions de 41 milions d’euros a 4 anys 02/02/2021 a las 14:38

Paiporta aprova un pla d’inversions de 41 milions d’euros a 4 anys


La nova zona esportiva i el pavelló cobert, la finalització del centre de dia de Vil·la Amparo, l’ampliació de dependències per a serveis socials, el Pla Edificant i la inversió en polígons industrials, entre les actuacions principals previstes

El govern de Paiporta va aprovar en el ple ordinari de gener un pla d’inversions per al període 2021-2024 que ascendeix a 41 milions d’euros. El document detalla i posa data a actuacions en tots els àmbits municipals, amb projectes emblemàtics com la nova zona esportiva i el pavelló cobert, la finalització del centre de dia de Vil·la Amparo, la reforma i construcció de nous centres educatius gràcies al Pla Edificant, l’ampliació de dependències del departament de Benestar Social i l’impuls a la millora dels polígons industrials.

«Si el pressupost de 2021 és el més social de la història de Paiporta, amb un increment de més del 32% en polítiques socials, el pla d’inversió 2021-2024 és un impuls públic decisiu a l’activitat local en un període de debilitat econòmica que entre totes i tots hem d’ajudar a superar», ha afirmat l’alcaldessa i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, en una roda de premsa telemàtica.

Articulat en 8 eixos, el pla d’inversió 2021-2024 preveu ja per a enguany partides que sumen en total 11,5 milions, dels quals 3,4 eixiran de fons propis de l’Ajuntament, imputables al romanent positiu de tresoreria, que ascendeix a quasi 9 milions. La resta es finançarà amb aportacions de diferents plans d’altres administracions com la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i les convocatòries de fons europeus.

En l’eix d’actuacions contra el canvi climàtic, i en compliment dels compromisos adquirits amb la signatura del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenibles (PACES), hi ha previstos 1,2 milions que es repartiran entre noves instal·lacions solars fotovoltaiques, millora de la xarxa d’aigua, noves zones verdes, carrils bici i de vianants i adquisició de cotxes elèctrics.

Quant al Pla Edificant, que permetrà atendre les necessitats d’infraestructures educatives, la previsió és destinar 5,3 milions sols al 2021, i 18 milions fins al 2024. A Paiporta, enguany es rehabilitarà el CEIP Jaume I amb una inversió d’1,5 milions, es redactarà el projecte del nou IES La Sénia (350.000 euros), s’adequarà el CEIP L’Horta amb 3,9 milions, als que cal sumar 524.000 per a expropiar terrenys annexos al centre.

El tercer eix, baix l’epígraf de serveis socials, preveu per a enguany 2,2 milions, amb 1,6 per al centre de dia de Vil·la Amparo, 485.000 per a la compra i adequació d’una nova dependència del departament de Benestar Social enfront de l’Auditori Municipal, i altres intervencions a la llar de la tercera edat o la compra i rehabilitació de vivendes socials municipals.

Un dels projectes més demandats i emblemàtics del pla és la nova zona esportiva, amb pavelló cobert, pista d’atletisme i zona verda junt al camp de futbol El Palleter. Enguany es redactarà el projecte, però també està prevista la compra per part de l’Ajuntament del camp de futbol, la seua adequació i diferents actuacions de rehabilitació i instal·lació de zones esportives per un valor total de 624.000 euros.

Els eixos cinquè i sisè fan referència a la renovació dels polígons industrials de la localitat. Per a enguany, les actuacions pugen fins als 916.000 euros, amb 445.000 per a millora de vials, construcció de carrils bici, zones verdes, enllumenat i instal·lació de càmeres de videovigilància, i 471.000 per als projectes d’urbanització de les unitats d’execució UE12 i UE16, és a dir, la finalització de la trama de vials dels polígons, pendents des de fa dècades. En total, la inversió en els polígons industrials fins al 2024 ascendeix a més d’1,8 milions d’euros.

La millora d’espais públics es troba en el setè eix d’actuació, que per a enguany té reservats 1,1 milions d’euros. Destaca, entre els projectes, la rehabilitació i conversió a zona de vianants de la Plaça de l’Església, a més d’una dotzena més de carrers del poble repartits per tots els barris. També està prevista l’adequació de solars per a aparcaments provisionals de vehicles i la urbanització del PAI de Mestre Serrano, un solar que causa moltes molèsties al veïnat i que portava encallat més de 20 anys.

Per últim, Paiporta té prevista una inversió de 280.000 euros a quatre anys en noves tecnologies per a avançar en la iniciativa d’smart city, amb transformació digital de serveis municipals, instal·lació de sensors de contaminació, càmeres de vigilància, sensors per al clavegueram i d’aforaments en edificis municipals o avisos visuals per a persones sordes, entre d’altres.

Després de detallar el pla, el primer plurianual de la història de Paiporta, l’alcaldessa, Isabel Martín,  ha conclòs que «ajudarem a reactivar i regenerar l’economia de Paiporta, i assolirem projectes que necessitem per al nostre poble, i que són demandats per la ciutadania».