28/06/2024<span style='color: #bbb'> a las 15:52</span> - Paiporta Celebra el Dia de l'Orgull LGTBI+ sota el Lema 'Estima Lliure' 28/06/2024 a las 15:52

Paiporta Celebra el Dia de l'Orgull LGTBI+ sota el Lema 'Estima Lliure'


Hui, a la porta de l'Ajuntament de Paiporta, s'ha celebrat el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Estima Lliure’. L'escalinata del consistori s'ha transformat en una bandera arc de Sant Martí que ha reunit veïns i veïnes del municipi en un acte carregat de simbolisme.

La jornada ha comptat amb la participació activa d'alumnes i alumnes dels tallers d'Envelliment Actiu organitzats pel consistori, així com d'integrants dels cursos impartits per l'Associació Xarxa Comunitària de Paiporta. L'alcaldessa Maribel Albalat, juntament amb membres de l'equip de govern i de la corporació local, ha encapçalat l'esdeveniment.

L'acte ha començat amb una demostració de taitxí amb ventall a càrrec del grup d'Envelliment Actiu de Conviu. Posteriorment, la regidora d'Igualtat, Mª Jesús López, i la regidora de Benestar Social, Sari Ortí, han llegit un manifest elaborat des de l'àrea d'Igualtat. Este manifest ha defés les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+, subratllant la importància de la resistència i la visibilitat.

En la seua intervenció, Sari Ortí ha recordat amb orgull i gratitud als qui "amb decisió i valentia, van marcar l'inici d'un moviment de lluita per la igualtat, la llibertat i la dignitat de totes les persones." Ortí ha destacat que "cap persona hauria de sentir vergonya o por per la seua orientació sexual o gènere, ja que es tracta també d'un moviment global pels drets humans i civils de les persones LGTBI+."

Mª Jesús López ha emfatitzat la relació entre la igualtat de gènere i la lluita pels drets de les persones LGTBI+, esmentant que "la igualtat no es pot aconseguir sense destruir les barreres estructurals que la frenen." També ha ressaltat els avanços significatius en la protecció i reivindicació dels drets LGTBI+ a Espanya, però ha advertit que "encara queda molt per lluitar contra tota discriminació, agressió i vexació."

La jornada ha continuat amb una actuació de l'alumnat de ball en línia de la Xarxa Comunitària, els qui han interpretat la bachata 'PROHIBIT PASSAR' amb ventalls decorats amb la bandera LGTBI+, que després s'han repartit entre els assistents.
A més, la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paiporta ha anunciat la restauració del mural LGTBI+ creat per l'artista Galeta María, una obra significativa que va ser banalitzada amb pintura. Este mural va ser dissenyat per a visibilitzar al col·lectiu de persones majors i amb diversitat funcional LGTBI+, i la seua restauració subratlla el compromís de l'Ajuntament amb la inclusió i la lluita contra la LGTBI-fòbia.

"Des de l'Ajuntament de Paiporta, prenem com a responsabilitat promoure i establir polítiques que vagen en pro de la igualtat de totes les persones i conscienciar a la població per a erradicar la LGTBI-fòbia," ha afirmat Mª Jesús López. Ha conclòs convidant a tota la ciutadania a unir-se en este esforç col·lectiu per construir una societat més justa i solidària.