18/05/2022<span style='color: #bbb'> a las 15:02</span> - Paiporta celebra el Dia Internacional dels Museus acostant l’estudiantat paiportí al Museu de la Rajoleria 18/05/2022 a las 15:02

Paiporta celebra el Dia Internacional dels Museus acostant l’estudiantat paiportí al Museu de la Rajoleria


Joves paiportins de centres educatius locals han gaudit de la visita a l’exposició de l’artista Esther Paredes i del taller d’elaboració de paper artesà

El Museu de la Rajoleria de Paiporta ha celebrat el Dia Internacional dels Museus amb una jornada molt especial dedicada als tallers didàctics i les visites de jove alumnat paiportí.

Aquest espai cultural ha obert les seues portes a l’alumnat de l’IES La Sénia, el CEIP L’Horta i el Col·legi La Immaculada per acostar-los a l’exposició de l’artista paiportina Esther Paredes, ‘No mires el teu dolor, mira el teu art’, així com per a gaudir del taller per a aprendre a fer paper artesà.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han volgut acompanyar al jove alumnat en aquesta data tan assenyalada.

Els i les joves paiportines han pogut conéixer de més a prop el procés creatiu de cadascuna de les peces exposades -elaborades a partir de diferents tècniques artístiques, com ara brodat, gravat, etc.- guiats per la mateixa Paredes.

Així mateix, en l’exterior de la sala annexa del Museu s’han endinsat en la tècnica manual de l’elaboració del paper a partir del reciclatge de desfetes de paper i cartó i l’ús d’un bastidor i una premsa per a l’acabat final.

El Museu de la Rajoleria, com a membre de la Xarxa de Museus de la Diputació de València, es suma a aquesta celebració amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància que els museus locals tenen a les nostres vides, com a llocs d’intercanvi cultural, d’aprenentatge, d’enriquiment personal, de gaudi i de benestar social i emocional.