17/06/2024<span style='color: #bbb'> a las 14:42</span> - Paiporta celebra la II Jornada 'Crecemos Junt@s' en homenatge als residents amb arrels aragonesos amb gastronomia típica, teatre i tallers 17/06/2024 a las 14:42

Paiporta celebra la II Jornada 'Crecemos Junt@s' en homenatge als residents amb arrels aragonesos amb gastronomia típica, teatre i tallers


Diumenge passat, la localitat de Paiporta es va vestir de gala per a celebrar la II Jornada "Crecemos Junt@s", un esdeveniment dedicat a homenatjar els residents del municipi que han emigrat i tirat arrels en la comunitat. En esta segona edició, l'homenatge va estar dirigit als ciutadans que van arribar des d'Aragó i van decidir fer de Paiporta la seua llar.

L'esdeveniment, que va combinar elements medievals i moderns, es va desenvolupar en un ambient festiu i de reconeixement a la ciutadania, amb una programació rica en teatre, música i gastronomia. Esther Torrijos, regidora de Cultura, va expressar que "esta jornada representa la germanor de la qual gaudim al nostre poble i el llegat immaterial i cultural que dona la gent que ve d'altres parts del país i del món i que decidix quedar-se i fer de Paiporta la seua llar”.

Durant la jornada, els assistents van poder gaudir d'una tamborada típica, que va ressonar amb l'energia i l'esperit de les terres aragoneses. A més, es va presentar l'obra de teatre "Les bodes d'Isabel", una representació que va evocar la rica tradició cultural d'eixa zona.

La gastronomia també va tindre un paper destacat amb la degustació de pernil de Terol i dolços típics de la regió, permetent als assistents assaborir les delícies aragoneses. La ceràmica mudèjar també va ser present, amb un taller on es va pintar un mandala medieval, destacant la fusió d'art i història. A més, els més xicotets van poder participar en tallers de xapes infantils i de plantes, fent de l'esdeveniment una experiència inclusiva per a totes les edats.

L'objectiu d'estes jornades és reivindicar l'intercanvi cultural i, al mateix temps, mantindre les tradicions típiques de cada lloc. “La iniciativa, que va començar l'any passat, cerca organitzar cada any un homenatge a diferents llocs que han influït a Paiporta, enriquint i diversificant la seua cultura” explica la regidora de Cultura.

La II Jornada "Creixem Junt@s" ha sigut un èxit un any més, consolidant-se com una celebració que no sols honra als nous residents, sinó que també “enfortix els llaços comunitaris i celebra la diversitat cultural que enriquix a Paiporta”.