03/07/2024<span style='color: #bbb'> a las 15:57</span> - Paiporta celebra la seua 1a Gal·la d'Educació amb èxit d'assistència i reconeixements a alumnat i professorat 03/07/2024 a las 15:57

Paiporta celebra la seua 1a Gal·la d'Educació amb èxit d'assistència i reconeixements a alumnat i professorat


La regidoria d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Paiporta va celebrar anit la Primera Gala d'Educació del municipi. L'esdeveniment que va omplir l'Auditori Municipal, ha sigut una ocasió especial per a reconéixer l'esforç i dedicació tant del professorat com de l'alumnat, consolidant-se com una cita imprescindible del talent i la labor educativa en la localitat.

La Gala va ser inaugurada per la regidora d'Educació i Esports, Susana Moreno, que va voler destacar la importància d'este esdeveniment per a donar visibilitat al treball i esforç del professorat i alumnes. "Enguany hem iniciat un projecte conjunt entre l'Ajuntament i els centres educatius de Paiporta per a traure als carrers alguns dels seus majors projectes educatius", va assenyalar Moreno. “Volem posar en valor a totes aquelles persones que fan possible que l'educació a Paiporta siga un pilar fonamental en la formació d'una ciutadania crítica, compromesa i responsable”.

Per part seua, el primer tinent d'alcaldia, Vicent Císcar, va afegir: “Este és el primer any que celebrem esta Gala, i ens ompli d'orgull unir diferents reconeixements a la labor educativa, a l'esforç acadèmic i a la carrera d'alguns professors ací presents. Paiporta necessitava una Gala de l'Educació que mostrara tot el potencial dels nostres centres educatius i reconeguera un dels nostres actius més preuats, la formació dels nostres xiquets i xiquetes, que seran el futur del nostre poble.”

A l'esdeveniment van assistir membres de l'equip de govern i de la corporació, així com Ana Mª Ramírez Santigosa, inspectora d'Educació de Primària de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Comunitat Valenciana. Els primers reconeixements van ser per a la menció honorífica i els Premis Extraordinaris d'Educació Primària i Secundària per part de la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana. Estos guardons reconeixen públicament l'esforç i la dedicació de l'alumnat que ha completat satisfactòriament estes etapes educatives, incentivant així la continuació dels seus estudis amb èxit. Els estudiants premiats van rebre diplomes a l'excel·lència en el rendiment acadèmic.

En representació dels centres educatius, el director del CEIP L'Horta, Vicent Giménez Bastidas, va donar pas als diferents reconeixements que els centres van atorgar al seu alumnat i professorat. La gala va incloure diverses actuacions musicals de l'IES La Sénia, com "Camins", "All of Em" i "Have You Ever Seen The Rain"  i de gimnàstica acrobàtica de l'IES Andreu Alfaro. També es va retre homenatge als docents jubilats amb el lliurament de plaques commemoratives i mencions especials a alumnes i grups d'alumnes de diferents centres educatius, destacant projectes com el Projecte 50/50, desenvolupat enguany pel CEIP Jaume I per a l'estalvi energètic i l'eficiència energètica a les escoles, una iniciativa que ix de la regidoria de Medi Ambient i el projecte de digitalització amb la creació d'un dron del col·legi La Immaculada.

Entre els guardons, es van incloure mencions honorífiques a alumnes de l'IES La Sénia i de l'IES Andreu Alfaro, els qui van rebre Matrícules d'Honor pel seu destacat acompliment acadèmic.
L'esdeveniment també va commemorar el centenari del poeta Andrés Estellés amb premis als millors cal·ligrames elaborats pels estudiants de primària i secundària dels centres educatius de Paiporta, una proposta inclosa en la programació anual de l'Any Estellés del municipi a iniciativa de la regidoria de Cultura en col·laboració amb la regidoria d'Educació.

jalía de Educación.