03/08/2023<span style='color: #bbb'> a las 17:33</span> - Paiporta aconsegueix incrementar la inversió en educació en més de 5 milions d'euros 03/08/2023 a las 17:33

Paiporta aconsegueix incrementar la inversió en educació en més de 5 milions d'euros


En una iniciativa que destaca el compromís del govern local per l'educació, l'Ajuntament de Paiporta ha aconseguit obtenir un significatiu augment de finançament per part de Conselleria per al desenvolupament del Pla Edificant. Aquesta inversió permetrà la millora i renovació del CEIP Jaume I, així com la construcció del nou IES La Sénia i del CEIP L'Horta, institucions educatives fonamentals per a la comunitat local.

El CEIP Jaume I de Paiporta rebrà una addicional inversió de 224.601,00 euros per a la millora d'elements necessaris que han sorgit durant les obres i que se suma al 1,5 milions d'euros del projecte inicial. Això permetrà afrontar desafiaments clau en el procés de renovació, com la substitució d'armaris a les aules, la reparació de paraments verticals i la implementació de millores acústiques a les aules. A més, es preveu la millora de sòcols verticals i equipaments de les aules, així com la instal·lació de ventilació en els lavabos interiors per a garantir un ambient propici per a l'aprenentatge. Així mateix, es duran a terme millores en l'evacuació d'aigües de la coberta i s'implementarà un depòsit soterrat per a optimitzar el maneig de recursos hídrics.

El CEIP Jaume I, com a centre educatiu de referència a Paiporta, es veurà beneficiat en gran manera per aquesta nova inversió, la qual cosa repercutirà en una experiència educativa més enriquidora per als seus estudiants i un ambient propici per al desenvolupament acadèmic i personal. L'alumnat del centre començarà el curs al setembre en aquest edifici renovat, sostenible i amb totes les eines necessàries per a l'excel·lència acadèmica.

Innovació, excel·lència i Sostenibilitat per al Futur

La construcció de l'IES La Sénia, part essencial del Pla Edificant, rebrà una considerable inversió de 5.071.170,88 euros. Aquesta suma addicional és el resultat de la revisió del projecte inicial, que es va dur a terme l'any 2020 amb un import de 11,3 milions d'euros fent un total de 16.3 milions d'euros per al nou edifici i permetrà enfrontar els augments de costos per a dur a terme una infraestructura educativa moderna i sostenible.

Una part significativa d'aquesta inversió es destinarà a la instal·lació de sistemes fotovoltaics, la qual cosa fomentarà la sostenibilitat energètica del centre i contribuirà a la protecció del medi ambient. A més, s'ampliarà la capacitat de l'institut en augmentar les unitats de Formació Professional de 10 a 12, amb la qual cosa s'enfortirà l'oferta educativa i s'impulsarà la formació tècnica i professional dels estudiants de Paiporta.

Per a Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta « hem fet un gran esforç per a aconseguir aquesta gran inversió. Amb aquestes actuacions aconseguirem que tots els centres educatius de Paiporta estiguen preparats perquè xiquetes i xiquets puguen estudiar en les millors condicions possibles i d'aquesta manera ajudar-los a progressar fent de l'educació pública a Paiporta un referent».

Alejandro Sánchez, regidor d'Urbanisme, obres públiques i territori ha destacat que «aquesta gran inversió no sols suposarà una millora molt important dels centres educatius, a més amb ella, aconseguirem augmentar l'oferta educativa en matèria de formació tècnica i professional perquè els paiportins i paiportines tinguen majors possibilitats de formació i amb això, un futur millor».

L'assoliment d'aquesta ampliació de finançament és el resultat d'un esforç col·laboratiu entre Conselleria i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta. El seu compromís amb l'educació i el benestar dels estudiants ha sigut fonamental per a assegurar la materialització d'aquests projectes, que estan destinats a millorar la qualitat de l'educació en la localitat i proporcionar als joves un entorn d'aprenentatge òptim.

L'augment de finançament per part de la Conselleria per a la renovació del CEIP Jaume I i la construcció de l'IES La Sénia i el CEIP L'Horta marca una fita significativa en l'enfortiment de la infraestructura educativa a Paiporta. Aquestes inversions no sols potenciaran el desenvolupament acadèmic de l'alumnat, també reflecteixen el compromís de l'equip de govern amb l'educació com a motor de canvi i progrés per a la comunitat. El futur educatiu de Paiporta llueix més prometedor que mai gràcies a aquesta valuosa inversió en els seus joves i en el desenvolupament d'una educació inclusiva i sostenible.