01/02/2021<span style='color: #bbb'> a las 13:38</span> - Paiporta estrena un itinerari botànic pel parc de Vil·la Amparo amb motiu del Dia de l’Arbre 01/02/2021 a las 13:38

Paiporta estrena un itinerari botànic pel parc de Vil·la Amparo amb motiu del Dia de l’Arbre


La Regidoria de Medi Ambient organitza també una exposició amb 300 ‘collages’ realitzats per l’alumnat del poble. ESPAI planta arbres als centres educatius

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha promogut els últims dies la celebració del Dia de l’Arbre a Paiporta. Amb tot un seguit d’activitats, l’Ajuntament ha volgut recordar el valor clau dels arbres com a organismes fonamentals per a la sostenibilitat de la vida. Com és habitual, les activitats han comptat amb l’esperit creatiu de l’alumnat de Paiporta.

D’una banda, l’Ajuntament ha convocat el certamen artístic ‘L’Arbre que Paiporta necessita’, que enguany proposava la tècnica del ‘collage’. Així, s’han presentat 299 treballs per part d’altres tants alumnes, que es troben exposats al Museu de la Rajoleria. Com que el centre es troba tancat a causa de les restriccions sanitàries, s’ha realitzat una inauguració i una visita en format virtual. A més, s’ha penjat una galeria fotogràfica amb totes i cadascuna de les obres per a que es puga realitzar una visita a distància.

Els centres educatius participants podran disfrutar a la primavera d’una visita a l’itinerari botànic de Vil•la Amparo amb la companyia d’educadores i educadors ambientals que els ensenyaran tots els secrets de les 32 espècies presents en aquesta zona verda.

D’altre costat, i com és habitual, el consistori, a través de l’empresa pública de serveis ESPAI, ha promogut la plantació d’arbres als patis de totes les escoles, activitat que s’ha portat a terme tenint en compte totes les mesures de seguretat sanitària.

Per últim, la Regidoria de Medi Ambient ha instal•lat al parc de Vil•la Amparo panells informatius amb totes i cadascuna de les espècies que es poden trobar en l’espai verd més important de la localitat. Es tracta de 28 faristols on es dscriu el nom de l’arbre, l’espècie i el seu lloc de procedència.

Amb aquest itinerari botànic, l’Ajuntament pretén augmentar els coneixements sobre els arbres, la seua diversitat i característiques. La ruta està acompanyada d’una guia adaptada per a tots els nivells educatius que s’ha repartit als centres de la localitat per a que puguen realitzar una visita quan ho desitgen, a més de la que ja han guanyat per participar en el certamen de ‘collages’.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que “normalment sempre ens sorprén la creativitat de l’alumnat de Paiporta, però enguany hem vist autèntiques obres d’art que demostren una estima per la natura i un impuls per cuidar el planeta que ens fan sentir-nos molt orgulloses de la joventut del poble”.

Martín ha afegit que “a l’Ajuntament ens alegra compartir amb l’alumnat l’impuls per cuidar el medi ambient, i estem molt agraïts pels magnífics treballs que han presentat al certamen”.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha subratllat com “amb accions senzilles com la colocació dels panells es pot fer molt per a crear consciència sobre la importància de respectar la natura i de conéixer-la”. Sobre l’exposició, Val ha conclòs que “és molt satisfactori vore com les joves generacions tenen molt clar l’objectiu de crear un món més net i verd”.