18/04/2024<span style='color: #bbb'> a las 14:59</span> - Paiporta posa en valor els servicis municipals en la seua III Setmana de la Salut 18/04/2024 a las 14:59

Paiporta posa en valor els servicis municipals en la seua III Setmana de la Salut


El dilluns 22 d'abril, l'Auditori Municipal serà l'escenari de la inauguració de la III Setmana de la Salut organitzada per l'Ajuntament de Paiporta amb el títol “Prevenció i promoció en l'àmbit local”, on Sari Ortí, la Regidora de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública, i el ponent Joan Paredes parlaran sobre la importància de la Prevenció i la Promoció de la Salut.

El municipi és referent a la comarca quant a promoció i prevenció de la salut amb iniciatives com el programa “Soledat no desitjada” i “Envelliment Actiu” que arriba a més de 1000 paiportins i paiportines de manera directa. També la Xarxa Comunitària ha aconseguit que voluntaris col·laboren amb els seus coneixements perquè la població tinga una millor salut, tant física com mental. A més, el servici SASEM, de l'àrea de Benestar Social, està elaborant un programa de prevenció del suïcidi i un altre denominat “Cuidar en companyia” i els servicis de la UPCCA.

“Tots estos servicis que oferix l'Ajuntament de manera gratuïta estan a la disposició de tota la població i, amb estes jornades, pretenem que es coneguen i que la ciutadania puga informar-se de manera directa de les diferents opcions que hi ha al seu poble per a millorar la seua salut i crear entorns sostenibles i vides saludables” afirma la regidora de Benestar Social, Igualtat i Salut Pública, Sari Ortí.

Programació

El dimarts 23 d'abril, el Xalet de Català acollirà a Sandra Tortosa, psicòloga del SASEM, qui oferirà una xarrada sobre la promoció d'una bona salut mental i la presentació del nou servici SASEM. A més, es duran a terme activitats a l'aire lliure i la presentació dels nous parcs bio saludables amb una demostració d'un fisioterapeuta i una caminada.

El dimecres 24 d'abril, la jornada començarà amb una caminada al costat de les "Andarines" des del Centre de Salut, seguida d'una sessió informativa sobre la prevenció del tabaquisme i la presentació dels nous ‘Espais sense fum de Paiporta’. Més tard, s'abordarà el tema dels cuidadors no professionals i el treball conjunt entre el Centre de Salut i l'àrea de Benestar Social.

A la vesprada, el grup Temis de la Policia Local donarà a conéixer la seua labor contra la violència de gènere abans que les tècniques d'Igualtat presenten el programa Context a través d'una xarrada sobre relacions saludables i igualitàries a càrrec de la psicòloga Cristina Bernal. Per a públic infantil s'ha preparat un compte-contes a la Biblioteca María Moliner Ruiz a les 17.30 h sota el títol “El somriure del llop”. També el dimecres visitarà Paiporta la responsable d'Igualtat del departament de Salut de la fe, Ángela Escribano Martínez, que parlarà de les conseqüències de la violència en la salut de les dones.

El dijous 25 d'abril, la Plaça 3 d'Abril serà l'escenari de diverses activitats a l'aire lliure com a part del Programa d'Envelliment Actiu, incloent-hi la Xarxa Comunitària i el cor ‘Cant amb Cor’.
El divendres 26 d'abril, la Plaça Xúquer es convertirà en l'epicentre de la promoció i prevenció de la salut amb informació, demostracions i repartiment de material. A la vesprada, s'oferirà una ruta botànica i activitats d'animació amb materials reciclables. La jornada culminarà amb un sopar saludable de sobaquillo
i un concert del Grup IV Quatre en homenatge als ‘80, apte per a tota mena de públic.