08/11/2017<span style='color: #bbb'> a las 12:58</span> - Paiporta potencia les poblacions de rates penades com a mètode natural de contenció de determinades plagues 08/11/2017 a las 12:58

Paiporta potencia les poblacions de rates penades com a mètode natural de contenció de determinades plagues


L'Ajuntament de Paiporta continua treballant per a potenciar les poblacions de rates penades com a mesura de contenció i control natural de determinades plagues. Amb l'objectiu d'analitzar quin tipus d'aquests animals hi ha a la població i a quines zones es poden assentar les colònies s'ha celebrat recentment un taller obert a la ciutadania en què es va aprofundir en el coneixement del mode de vida d'aquests animals, i on també es varen justificar les zones elegides on instal·lar nius per a atreure la seua presència.

A aquest taller, coordinat per tècnics de la regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i l'empresa La Granja de Bitxos, va assistir alumnat de l'IES La Sénia, acompanyat per la seua professora de Biologia, així com altres persones a títol particular.

Des de juny de 2016, la regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha instal·lat 10 nius al Barranc de Xiva i altres punts del nucli urbà, que ara s'han doblat fins a 20 casetes en total. Aquests nius tenen com a objectiu atreure noves colònies de quiròpters, amenaçats per la nova forma de construcció de cases i amb dificultats per a trobar llocs adients on viure. Aquests nius han d'ajudar a l'assentament d'aquestes espècies, que poden contribuir a controlar plagues com les de mosquits, un dels seus aliments predilectes.