25/11/2021<span style='color: #bbb'> a las 16:19</span> - Paiporta recorda les víctimes i fa una crida a reconéixer i combatre totes les violències masclistes 25/11/2021 a las 16:19

Paiporta recorda les víctimes i fa una crida a reconéixer i combatre totes les violències masclistes


La Regidoria d’Igualtat organitza l’acte institucional a l’Ajuntament, que ha comptat amb la participació de la corporació, el Consell de la Dona, el grup Creixem Juntes, alumnat de l’IES Andreu Alfaro i la ciutadania

L’Ajuntament de Paiporta ha acollit aquest dijous l’acte institucional amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. Han pres part en l’acte membres de la corporació, el Consell de la Dona, el grup de suport a dones en situació de vulnerabilitat Creixem Juntes i alumnat de l’IES Andreu Alfaro.

Després de les declaracions institucionals, s’han llegit els noms i s’han recordat les 37 víctimes reconegudes oficialment de la violència masclista d’aquest 2021, i s’ha fet una crida a reconéixer tots els tipus de violències masclistes que hui en dia pateixen les dones.

En el seu discurs, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat ha recordat que ja són 1.118 assassinades a causa de la violència masclista des de 2003, data en què es començaren a tindre dades oficials, I 44 els menors assassinats per violència vicària.

«La violència contra les dones és una de les violacions dels drets humans més estesa, persistent i devastadora. Treballar per la igualtat real és cosa de totes i tots. Però no podem ocultar les dades. El negacionisme posa en perill la vida de les dones, de les seues filles i fills».

L’alcaldessa ha posat l’accent en l’accés directe i cada vegada més primerenc dels joves a la pornografia. “Suposa un problema greu que se constata en l’increment de delictes de violència masclista en la nostra joventut. Per això hem d’ensenyar-li a tindre relacions afectives igualitàries, des del respecte a l’altre, com a mesura de prevenció contra la violència masclista”.

La regidora d’Igualtat, Esther Coronado, també ha posat l’accent en els diversos tipus de violència exercida pels homes contra les dones: «el patriarcat ha adaptat i trobat noves formes de vulnerar els drets de les dones amb la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, l'explotació sexual, l'explotació gestacional, la violència de segon ordre, la violència digital, la violència vicaria, la violència econòmica i la violència institucional».

Coronado ha afegit que «les institucions hem de treballar més i millor, Deixar de mirar-nos el melic, escoltar a les dones amb humilitat i treballar per a educar en valors per la igualtat, per donar noves oportunitats a les dones més vulnerables, per defendre i protegir a les víctimes, saber reconèixer les diferents violències i no deixar que els agressors queden impunes».

El Consell de la Dona, òrgan integrat per dones representants de diferents sectors i sensibilitats de la localitat, també ha consensuat un manifest en què afirma que «davant de totes les violències masclistes tenim un gran repte: actuar de forma estructural, preventiva i comptar amb tota la poblacional i tots els territoris. Que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol dels espais i a?mbits ha de ser l’eix de qualsevol societat democràtica i les institucions que la componen».

La programació de la Regidoria d’Igualtat pel 25N va començar el passat dia 18 i continuarà el diumenge 28 amb la marxa dels pobles contra la violència masclista, amb cita a les 9.30 hores a la rotonda de la carretera de Benetússer amb Mestre Palau, el 3 de desembre, amb un taller sobre el sòl pèlvic i les seues cures, i el dia 15, amb altre taller sobre ‘Menopausa, el poder de renàixer’.