11/03/2024<span style='color: #bbb'> a las 16:30</span> - Paiporta reforça el seu compromís amb la cooperació internacional durant la Setmana de la Dona 11/03/2024 a las 16:30

Paiporta reforça el seu compromís amb la cooperació internacional durant la Setmana de la Dona


En el marc de la Setmana de la Dona i amb motiu del 8M, Paiporta ha intensificat la seua col·laboració amb el Fons de Solidaritat des de la Regidoria de Cooperació. Així, l'Ajuntament de Paiporta, que és soci del Fons, s'ha compromés a reforçar el suport i l'acció conjunta amb esta entitat. La iniciativa, liderada per la Regidoria d'Igualtat i Cooperació, té com a objectiu reformar les accions vinculades a la cooperació internacional i la solidaritat del municipi.
 

La Conferència "Ser Dona al Sud" celebrada en el Auditori Municipal de Paiporta, organitzada pel Fons Valencià de Solidaritat, va marcar una fita en este compromís. L'esdeveniment, que va comptar amb la presència del primer tinent d'alcaldia, Vicent Ciscar, i la regidora d'Igualtat, Mª Jesús López, va congregar a membres de l'equip de govern i es va omplir d'emoció i consciència entorn de la cooperació internacional i l'emancipació de les dones a través del seu treball.

Vicent Ciscar, el primer tinent d'alcaldia, va expressar la seua satisfacció pel decidit compromís de Paiporta a enfortir projectes de solidaritat i cooperació. "A Paiporta, creiem en el poder transformador de la cooperació i la solidaritat. Hui anunciem el nostre compromís de reforçar encara més els nostres projectes en este àmbit", va afirmar.

Mª Jesús López, regidora d'Igualtat i Cooperació, va ressaltar l'ardu treball de la Regidoria per a establir una aliança estratègica amb el Fons Valencià per la Solidaritat. "Esta col·laboració ens permet enfortir les nostres accions en solidaritat i igualtat, amb projectes com el que hui ens reunix: 'Ser Dona al Sud'", va comentar López.

"Ser Dona al Sud", un projecte d'educació per al desenvolupament iniciat en 2004, cerca sensibilitzar i visibilitzar la realitat de les dones als països del Sud. En esta edició, una delegació d'emprenedores artesanes de Bolívia va compartir les seues experiències, mostrant l'impacte positiu de la cooperació internacional en les seues vides i comunitats.

La conferència a Paiporta forma part de la gira per 18 municipis socis del Fons en la Comunitat Valenciana. Les dones bolivianes, a través de trobades institucionals i socials, compartixen coneixements i experiències en els àmbits del turisme i la igualtat amb el municipalisme valencià. En el Auditori de Paiporta es va comptar amb la participació de destacades ponents, incloent-hi María Luz Faldín Sorioco, Roxana Mejía Rejala i Geovanna Tercers Tercers, els qui van compartir experiències des de diferents perspectives. Natxo Peñarrocha Mateu, Tècnic de Projectes del Fons Valencià per la Solidaritat, també va compartir la seua experiència i col·laboració.

El projecte "El turisme en Chiquitos (Bolívia): una aposta pel desenvolupament amb rostre de dona", executat pel Fons amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i el CEPAD, ha tingut un impacte significatiu en l'economia dels municipis de Sant Ignasi de Velasco, San José de Chiquitos i Roboré a Bolívia, beneficiant a 674 dones i 195 homes.

Amb 142 entitats locals sòcies, el Fons Valencià per la Solidaritat continua el seu compromís en projectes de cooperació internacional i educació per al desenvolupament, demostrant que la solidaritat local pot marcar la diferència en l'àmbit global.