14/02/2020<span style='color: #bbb'> a las 13:50</span> - Paiporta reprén el seu Consell de Lectura Municipal 14/02/2020 a las 13:50

Paiporta reprén el seu Consell de Lectura Municipal


El municipi forma part del programa Ciutat Lectora que impulsa Diputació de València

Paiporta ha convocat novament aquesta setmana el seu Consell de Lectura Municipal. Aquest fòrum coordina totes les propostes literàries que busquen el foment de la lectura entre la població paiportina en general. 

“Paiporta va ser un dels primers municipis que es va adherir a la xarxa Ciutat Lectora. Amb aquesta iniciativa volem implicar a tots els agents socials i ciutadania de Paiporta amb accions i activitats que treballen el foment de la lectura, creant sinergies de treball que es puguen replicar en altres municipis”, ha expressat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat. 

El Consell de Lectura Municipal de Paiporta està coordinat per Carmen Navarro, representant de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), i compta amb les i els representants dels agents més importants per a la promoció del llibre i la lectura a Paiporta: àrea educativa, Biblioteca, associacions o comerços, encara que està obert a la participació de tota la ciutadania interessada.

 “A través del Consell fem una diagnosi de l’estat de la població paiportina quant a lectura, ens marquem objectius i tractem d’omplir els vuits que ens trobem. Ara mateix, un dels nostres principals desafiaments és acostar a la població juvenil no només al món de la lectura i la literatura sinó, especialment, al Consell de Lectura, per comptar amb la seua experiència i opinió a l’hora de dissenyar noves estratègies i activitats destinades a ella”, ha explicat Albalat. 

La pròxima cita amb el Consell de Lectura Municipal de Paiporta serà dilluns 9 de març, a les 18.30 hores. “Fem una crida a tota la població i convidem a paiportins i paiportines a acostar-se a aquest Consell”, ha conclòs la vicealcaldessa.

Propostes com la d’animació lectora infantil ‘Colla de Lletres’, la celebració del festival de narració oral Paiporta Món de Contes, el Club de Lectura o el foment de l’oratòria amb l’Aula de la paraula' s’emmarquen dins d’aquesta política de foment de la lectura de Paiporta com a Ciutat Lectora.