02/08/2022<span style='color: #bbb'> a las 14:37</span> - Paiporta s'agermana amb el municipi ucraïnés de Kálush 02/08/2022 a las 14:37

Paiporta s'agermana amb el municipi ucraïnés de Kálush


La proposta d’acord ha comptat amb el suport unitari de tots els grups municipals

El ple del passat mes de juliol de l’Ajuntament de Paiporta acordava l’agermanament del municipi amb la localitat ucraïnesa de Kálush. Així es va aprovar en una proposta d’acord, acollida amb el vot favorable de tots els grups municipals.

La invasió russa del territori ucraïnés s’iniciava a finals de febrer. Des d’eixe moment, Paiporta es mobilitzava, tant a nivell institucional com social, implementant diferents accions, com ara l’aprovació d’urgència en el ple de febrer d’una moció institucional de condemna de la invasió.

Així mateix, Paiporta es va sumar a l’onada solidària que recorria tota Europa. La societat civil paiportina i el seu teixit associatiu s’organitzava per a crear una xarxa d’ajuda amb l’arreplegada de material, aliments i productes de primera necessitat per al seu enviament a la població ucraïnesa.

Posteriorment, en el mes de maig, el consistori rebia al cònsol honorari d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, per a treballar en possibles vies de col·laboració i cooperació amb Ucraïna. A més, Paiporta ha brindat una càlida acollida a vàries famílies ucraïneses que s'han establit en el municipi fugint del conflicte.

En paraules de la regidora de Participació Ciutadana, "l'agermanament és la millor via de col·laboració que podem oferir al poble ucraïnés. Ho havíem de fer amb alguna de les ciutats a l'oest del país que encara queden en peu. Les ciutats com Kálush tracten de sobreviure i funcionar amb un mínim de normalitat per poder donar refugi i aliment a totes eixes famílies que estan arribant de zones pròximes destruïdes. Des de Paiporta ens posem al seu servei per a ajudar a fer que totes eixes persones migrants en el seu propi país puguen estar ateses de la millor manera possible a Kálush, dins d'una realitat tan cruel i brutal com la que viuen".

Amb aquest agermanament Paiporta estableix lligams amb el poble ucraïnès i ofereix la seua col·laboració i cooperació, al mateix temps que es facilita un major coneixement i relacions d’amistat entre ambdós municipis.

L’alcaldessa, Maribel Albalat ha agraït el suport de tots els grups. “Paiporta és un poble solidari i ho ha demostrat al llarg dels anys. Per això, estarem novament al costat de qui més ho necessita. El poble ucraïnés té el nostre suport i la nostra col·laboració. Ara és el moment de posar-se a treballar amb Kálush per Ucraïna”.

Kálush és una ciutat del sud-oest d’Ucraïna amb més de 67.500 habitants. La ciutat és un punt d’importància territorial a l’oest del país. Com a part dels territoris allunyat del conflicte, s’ha convertit en punt de recepció de població desplaçada, acollint a persones des que es va iniciar el conflicte, amb un gran ritme de creixement poblacional i, per tant, amb moltes necessitats que cobrir quant a gestió i recursos.

En setembre tindran lloc les primeres reunions de contacte entre equips tècnics, obertes a les aportacions i col·laboració de la ciutadania paiportina.