28/07/2023<span style='color: #bbb'> a las 12:14</span> - Paiporta es prepara per a les Festes Populars de Sant Roc 2023 28/07/2023 a las 12:14

Paiporta es prepara per a les Festes Populars de Sant Roc 2023


L’Ajuntament ha organitzat una reunió amb tots els departaments municipals que intervenen en les festes, Policia Local i Guàrdia Civil amb l’objectiu de coordinar la seguretat, neteja o logística dels actes festius.

L'Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquest dijous una reunió per a la coordinació de les Festes Populars de Sant Roc 2023. En aquesta trobada s'han abordat diferents aspectes com seguretat, neteja, logística, permisos i inscripcions, recinte ferial, entre d'altres.

Han assistit a la reunió l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, el regidor d’Interior, Vicent Ciscar, a més de personal tècnic de l'àrea de Cultura, Urbanisme, Patrimoni, Atenció Ciutadana, Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), Igualtat, i de serveis, com són  l'empresa pública ESPAI, la brigada municipal, l'intendent de la Policia Local i un representant de la comandància de la Guàrdia Civil de Paiporta.

Un pregó el dia 8 d’agost donarà el tret d’exida al programa d’actes. Des d'aleshores fins al 17 d'agost, la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb altres àrees com Interior, Urbanisme, Medi Ambient, Joventut, Esports o Igualtat, i amb la col·laboració d'associacions i entitats locals, ha preparat més de 60 actes que combinaran la tradició, cultura, esport i molta diversió.

Com a principals novetats, se celebrarà una 'Summer Fresh' on la gent jove de 14 a 18 anys podrà gaudir d’activitats a la piscina d’estiu junt a una discomòbil amb festa de l’espuma. El musical “Hollywood” amenitzarà la nit del dijous 10 d’agost a totes les persones que s’acosten al carrer Sant Joan de Ribera. Com a plat fort, Bombai, el reconegut grup musical valencià actuarà la nit del dissabte 12 d’agost a l’escenari del recinte ferial.

Com en anys anteriors les festes inclouen actes rellevants com la Nit dels Majors, un guateque amb música dels anys 70, la festa del melonet, ambaixada i desfile de Moros i Cristians, dansà de Sant Roc o el sopar faixat que reuneix vora 4000 persones al carrer Jaume I. La coneguda orquestra Montecarlo tornarà a repetir actuació en les festes de Paiporta el dia 13 d’agost.

L’esport també estarà present a les festes amb activitats com la XXIII Volta a peu infantil, l’open de billar a tres bandes, escalada al rocòdrom o la patinada popular.

Abans, el dissabte 29 de juliol i el 5 d’agost tindran lloc les celebracions organitzades per la confraria del Santíssim Crist del Consol, amb l'habitual benedicció de vehicles i el concurs de paelles al carrer Antonio Machado.

Les Festes Populars de Sant Roc 2023 conclouran el dijous 17 d'agost, Dia del Gos, amb la cavalcada, la processó i la cremà del Gos, activitats organitzades pels Festers del Gos, i que posen el punt final a les festes de Paiporta.

Tota la informació de festes està disponible al web paiporta.es/festes