24/11/2022<span style='color: #bbb'> a las 12:07</span> - Paiporta se sumarà al cens d’ADN caní de la Mancomunitat de L’Horta Sud 24/11/2022 a las 12:07

Paiporta se sumarà al cens d’ADN caní de la Mancomunitat de L’Horta Sud


L’objectiu és oferir major seguretat als propietaris i les propietàries, a més de millorar la convivència. Les mostres es recolliran de forma gratuïta per temps limitat

L’Ajuntament de Paiporta se sumarà a la recollida d’ADN caní per a realitzar un cens de gossos i gosses impulsada per la Mancomunitat de L’Horta Sud. L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir major seguretat a les propietàries i propietaris dels animals, així com millorar la convivència i les condicions higènico-sanitàries dels carrers i places del poble a través del control d’excrements abandonats.
 
Durant un temps limitat, la recollida de mostres d’ADN per a la creació del cens serà gratuïta. Més endavant es regularà l’obligatorietat de formar part del cens a través de l’aprovació d’una ordenança municipal al respecte.
 
L’Ajuntament de Paiporta comparteix l’objectiu de la Mancomunitat de L’Horta Sud en el sentit de millorar la neteja de les vies públiques, però també per a tindre un cens actualitzat i fiable de cans, que ajudarà a la localització i identificació dels i les propietàries en cas de necessitar-ho, per exemple, en cas que l’animal s’extravie.
 
La recollida de mostres es realitzarà a les clíniques veterinàries de Paiporta, prèvia petició d’un bo que expedirà la Mancomunitat. Els requisits per a poder censar els gossos de manera gratuïta es donaran a conéixer en breu a través de les xarxes socials municipals i els canals habituals de comunicació de l’Ajuntament de Paiporta.