12/02/2021<span style='color: #bbb'> a las 14:46</span> - Paiporta, segon municipi valencià amb millors dades en l’informe de fiscalització del Síndic de Comptes 12/02/2021 a las 14:46

Paiporta, segon municipi valencià amb millors dades en l’informe de fiscalització del Síndic de Comptes


L'òrgan publica el document, que situa l’Ajuntament com el millor de l‘Horta Sud en paràmetres com gestió administrativa i econòmic-financera, intervenció i entorn tecnològic

Paiporta és el segon millor municipi de tota la Comunitat Valenciana en gestió administrativa, gestió econòmic-financera, intervenció i entorn tecnològic. Així ho desvetlla l’informe del Síndic de Comptes fet públic els últims dies, en què el municipi paiportí se situa com el millor de la comarca de l’Horta Sud i, a escala autonòmica, sols es veu superat per la localitat alacantina d’Asp.

Sobre una puntuació màxima establerta per l’estudi de 50.000 punts, Paiporta n’obté 40.362, és a dir, un 80,7%. Aquest estudi audita les dades del període 2017-2019 en localitats d’entre 20.000 i 25.000 habitants.

Tot i que les notes són bones en tots els aspectes, Paiporta se situa al capdavant del paràmetre d’entorn tecnològic, on és el número u de tota la Comunitat Valenciana. Aquest indicador mesura, entre d’altres, la seguretat en les operacions econòmiques telemàtiques dels ajuntaments.

Per a l’alcaldessa de Paiporta i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, “aquesta excel•lent puntuació confirma que la manera de treballar del govern de Paiporta des de 2015 és la correcta, i ho és en un camp fonamental com la gestió econòmica dels diners públics, la transparència, l’adaptació a un entorn tecnològic que avança ràpidament i la seguretat jurídica que ofereix l’Ajuntament a la ciutadania i als proveïdors”.

La dirigent paiportina ha afegit que “estar al capdavant del municipalisme valencià en aspectes tan transcendentals és el resultat d’anys de bones pràctiques i de l’esforç col•lectiu de l’equip de govern, de les treballadores i treballadors de les àrees econòmiques i la secretaria municipal, i és també un triomf de tota la ciutadania de Paiporta, que sap que pot confiar en el seu Ajuntament i en les persones que estem al capdavant”, ha explicat Martín.

Els objectius de l’informe han sigut determinar si la informació financera del consistori es presenta adequadament, el compliment de la legalitat en la gestió de fons públics, la protecció de béns de l’Ajuntament, la verificació de la integritat i fidelitat de la informació, el compliment de la normativa aplicable  i, per últim, conéixer i valorar l’organització administrativa i el grau de transparència del consistori.