02/04/2024<span style='color: #bbb'> a las 10:03</span> - Paiporta selecciona finalistes per a l'última fase del Certamen DE VIVA VEU de la Comunitat Valenciana 02/04/2024 a las 10:03

Paiporta selecciona finalistes per a l'última fase del Certamen DE VIVA VEU de la Comunitat Valenciana


Divendres passat 22 de març, el Auditori Municipal de Paiporta trobe el passat cap de setmana, on es va celebrar la fase eliminatòria del Certamen DE VIVA VEU, organitzat per la Fundació FULL i recolzat per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta. Este esdeveniment, que celebra la seua 9a edició, té com a objectiu principal fomentar la lectura en veu alta i cultivar les habilitats d'expressió oral tant en castellà com en valencià entre els estudiants.

Els centres educatius participants en esta edició van ser el CEIP Ausiàs March, CEIP Jaume I, Col·legi La Immaculada i l'IES Andreu Alfaro. Els alumnes van competir en les categories de Teuladins (3r i 4t de primària), Blavets (5é i 6é de primària) i Passerells (1r i 2n de l'ESO).

Després d'una competició renyida i plena de talent, els finalistes que representaran a Paiporta en la fase final del Certamen DE VIVA VEU de la Comunitat Valenciana 2023-2024 són els següents Teuladins: Martina González (finalista) i Hugo Abreu (suplent), Blavets: Lucas Ponce (finalista) i Valeria López (suplent) i Passerells: Julia Miñana (finalista) i Elsa Romero (suplent).

La regidora d'Educació i Esports, Susana Moreno, va destacar la importància d'esta iniciativa que sorgix de la col·laboració entre la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta i els centres educatius locals, amb la finalitat de fomentar la lectura entre els estudiants. Moreno va subratllar que l'esdeveniment no sols busca la competició, sinó també la formació i el desenvolupament d'habilitats comunicatives en els joves. "El Certamen DE VIVA VEU és un espai per a la participació activa de l'alumnat i la comunitat educativa, enfocat en la lectura, la cultura i el desenvolupament d'habilitats per a parlar en públic", va comentar la regidora.

A l'acte van assistir diverses personalitats, entre elles Gloria Mañas, membre del patronat de la Fundació Full, el regidor de Joventut, Óscar Pellicer Gil, així com altres membres responsables de l'organització del certamen i representants de la corporació municipal.

El Certamen DE VIVA VEU no sols destaca per ser una competició, sinó per ser un espai que impulsa el creixement personal i acadèmic dels estudiants, promovent valors com l'expressió, la creativitat i l'amor per la lectura.