PaiportART
Circuit d'art urbà

L'Ajuntament de Paiporta posa en marxa la iniciativa PaiportART, el circuit d'art urbà de la localitat.

Impulsat per la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, amb el suport transversal de les àrees d'Igualtat i de Joventut i Esports, PaiportART es marca com a objectiu fonamental donar veu als murs de la localitat, a través de les mans d'artistes urbans, per a expressar missatges en favor de la igualtat, la protecció del medi ambient o el consum de proximitat.

PaiportART també és treball colze a colze amb les escoles, i implicació total de les comunitats educatives. Molt prompte descobrirem les pròximes actuacions.

Obres 

El mural:
'261 K. Switzer'

L'any 1967, Kathrine Switzer va ser la primera dona que va participar oficialment en una marató. Es va inscriure amb un pseudònim i va ser agredida per un membre de la direcció en el curs de la marató, però ella no es va rendir i els seus companys la van ajudar a continuar fins al final.
Més informació

L'autora:
Barbiturikills

També coneguda com Doña Bárbara, nascuda a València al 1972, és una artista urbana que forma part del Col·lectiu XLF. És coneguda per la figura del conill rosa, que porta dibuixant des de 2005, i que ha incorporat a campanyes com la de #JoveResponsable.
Més informació

Foto: Verlanga.com

Media:
Coneix-lo millor

Ubicació:
On està?

Al carrer Literat Azorín S/N, Paiporta

 

 

          
      

El mural:
'Diversitat botànica'

El mural reflecteix algunes de les espècies presents al parc de Vil·la Amparo. A través d'ambients plens de color, l'obra reivindica la protecció i la cura a de la naturalesa per a les futures generacions i dialoga sobre la importància de respectar el medi ambient, conèixer-lo i ressaltar el valor clau dels arbres com a organismes fonamentals per al sosteniment de la vida.

Autoria:
Género fresco

Es defineixen com un projecte creatiu obert a la producció, creació i gestió artística, proveïdor de continguts en forma d'intervencions urbanes, tallers o esdeveniments. Amb més de 20 anys de trajectòria, els seus tres membres (Susana, Israel i Fernando) van decidir construir un col·lectiu que reivindica, a través del color, l'imaginari agrícola valencià.
Més informació

Mèdia:
Coneix-lo millor

     
         

 

El mural:
'Mediterrani'

Colors, textures i patrons creen aquesta composició plena de moviment i aires mediterranis, amb una paleta de colors pròxima al nostre entorn i repleta de textures que ens recorden als camps llaurats, anells de troncs i joncs d'aigua autòctons. Mural creat a partir d'idees de l'alumnat de Batxillerat de dibuix artístic de l'IES Andreu Alfaro.

L'autor:
De Tripas Aerosol

Artur López és un artista urbà amb arrels al graffitti que ha desenvolupat diferents projectes a Barcelona, Madrid, València o Chefchaouen (Marroc). Col·laborador d'ONG com Iniciatives Solidàries o Fundació Itaka, entén el seu treball com una eina per a crear vincles entre el carrer i les persones que el passegen. Per això, porta a terme projectes participatius.
Més informació

Media:
Coneix-lo millor

Ubicació:
On està?

Al carrer Jaume I de Paiporta