PaiportART
Circuit d'art urbà

L'Ajuntament de Paiporta posa en marxa la iniciativa PaiportART, el circuit d'art urbà de la localitat.

Impulsat per la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, amb el suport transversal de les àrees d'Igualtat i de Joventut i Esports, PaiportART es marca com a objectiu fonamental donar veu als murs de la localitat, a través de les mans d'artistes urbans, per a expressar missatges en favor de la igualtat, la protecció del medi ambient o el consum de proximitat.

PaiportART també és treball colze a colze amb les escoles, i implicació total de les comunitats educatives. Molt prompte descobrirem les pròximes actuacions.

Obres 

El mural:
'261 K. Switzer'

L'any 1967, Kathrine Switzer va ser la primera dona que va participar oficialment en una marató. Es va inscriure amb un pseudònim i va ser agredida per un membre de la direcció en el curs de la marató, però ella no es va rendir i els seus companys la van ajudar a continuar fins al final.
Més informació

L'autora:
Barbiturikills

També coneguda com Doña Bárbara, nascuda a València al 1972, és una artista urbana que forma part del Col·lectiu XLF. És coneguda per la figura del conill rosa, que porta dibuixant des de 2005, i que ha incorporat a campanyes com la de #JoveResponsable.
Més informació

Foto: Verlanga.com

Media:
Coneix-lo millor

Ubicació:
On està?

Al carrer Literat Azorín S/N, Paiporta

 

 

          
      

El mural:
'Diversitat botànica'

El mural reflecteix algunes de les espècies presents al parc de Vil·la Amparo. A través d'ambients plens de color, l'obra reivindica la protecció i la cura a de la naturalesa per a les futures generacions i dialoga sobre la importància de respectar el medi ambient, conèixer-lo i ressaltar el valor clau dels arbres com a organismes fonamentals per al sosteniment de la vida.

Autoria:
Género fresco

Es defineixen com un projecte creatiu obert a la producció, creació i gestió artística, proveïdor de continguts en forma d'intervencions urbanes, tallers o esdeveniments. Amb més de 20 anys de trajectòria, els seus tres membres (Susana, Israel i Fernando) van decidir construir un col·lectiu que reivindica, a través del color, l'imaginari agrícola valencià.
Més informació

Mèdia:
Coneix-lo millor

     
         

 

El mural:
'Mediterrani'

Colors, textures i patrons creen aquesta composició plena de moviment i aires mediterranis, amb una paleta de colors pròxima al nostre entorn i repleta de textures que ens recorden als camps llaurats, anells de troncs i joncs d'aigua autòctons. Mural creat a partir d'idees de l'alumnat de Batxillerat de dibuix artístic de l'IES Andreu Alfaro.

L'autor:
De Tripas Aerosol

Artur López és un artista urbà amb arrels al graffitti que ha desenvolupat diferents projectes a Barcelona, Madrid, València o Chefchaouen (Marroc). Col·laborador d'ONG com Iniciatives Solidàries o Fundació Itaka, entén el seu treball com una eina per a crear vincles entre el carrer i les persones que el passegen. Per això, porta a terme projectes participatius.


Més informació

Media:
Coneix-lo millor

Ubicació:
On està?

Al carrer Jaume I de Paiporta

 

          
      

El mural:
'28J, per les nostres iaies, foc als armaris'

Mural realitzat a Paiporta a iniciativa de la Regidoria d'Igualtat amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI, a finals de juny de 2021. En l'obra es pot observar l'estima entre dues dones, una d'elles, amb diversitat fuincional, amb l'objectiu de visibilitzar col·lectius doblement invisibilitzats, com són els de persones majors lesbianes i amb dificultats de mobilitat.

Autoria:
Galleta Maria

Il·lustradora i muralista, va estudiar Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i es va especialitzar en disseny i il·lustració compaginant-ho amb el treball al carrer. Actualment treballant de forma interdisciplinar a diferents projectes relacionats amb l'art urbà, el còmic i el concept art, entre d'altres.


Més informació

Mèdia:
Coneix-lo millor



Més informació

Ubicació:
On està?

A l'inici del carrer Sant Jordi

 

     
         

 

El mural:
Obra del Certamen Encarna Jiménez

El mural de Noé Peiró forma part de les obres situades a Paiporta del certamen Encarna Jiménez, promogut per pintures Blatem per a reinvidicar a les dones en àmbits com la ciència, la política, l'economia, l'art o la tecnologia. L'obra ret homenatge a referents històrics com Violeta Parra, Victoria Kent o Clara Campoamor, i també actuals, com Silvia Gil Cerdà, Susana Vera Pascual i Victoria Fernández Prieto.

Autoria:
Noé Peiró

Artista nascut a Gandia (València) en 1997. Es va graduar en Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Actualment compta amb un gran nombre d'exposicions, tant individuals com col·lectives, realitzades a Sevilla, Madrid, Tarragona o València, de les quals destaquen dos premis a l'artista jove. Compagina el seu treball en l'estudi amb la seua altra passió: la pintura mural, la qual l'ha portat a recórrer diferents punts de la península com Guadalajara, Madrid, Getafe o Sevilla.


Más información

Media:
Coneix-lo millor

Ubicación:
On està?

Al carrer Montcada de Paiporta

 

          
      

El mural:
Obra del Certamen Encarna Jiménez

El mural de Sucry i Furyo forma part de les obres situades a Paiporta del certamen Encarna Jiménez, promogut per pintures Blatem per a reinvidicar a les dones en àmbits com la ciència, la política, l'economia, l'art o la tecnologia. Suposa un homenatge a la dona emprenedora, en aquest cas, en l'àmbit agrícola i la producció de taronges i mandarines. L'objectiu és donar visibilitat a la dona en l'esfera rural perquè les següents generacions la tinguen també com a referent.

Autoria:
Sucry y Furyo

Alicia López (Sucri) y Antonio Santoyo (Furyo) són dos joves artistes nascuts a València, tots dos en 1997. Les seues vides i interessos artístics es van creuar durant els seus estudis universitaris. Van compartir un especial interés cap a la pintura mural, la qual cosa els va portar a treballar de manera conjunta des del principi, mitjançant la pintura plàstica com a tècnica. Des de llavors no han parat de treballar junts.


Més informació

Mèdia:
Coneix-lo millor



Més informació

Ubicació:
On està?

Al carrer Jaume I

 

     
         

 

El mural:
Obra del Certamen Encarna Jiménez

El mural d'Alejandra de la Torre forma part de les obres situades a Paiporta del certamen Encarna Jiménez. Reflecteix a dones destacades pels seus assoliments, idees i invents: Gracia Nasi, filantropa, política i dona de negocis portuguesa rica i influent de l'Europa del Renaixement, que va salvar a molts jueus de la inquisició ocultant-los en els vaixells d'espècies de la seua companyia. Ángela Ruiz, mestra i inventora, va patentar al 1949 un llibre mecànic per a facilitar l'aprenentatge dels alumnes, però ningú va voler materialitzar la seua idea, que podria haver revolucionat l'educació. I Melanie Perkins, creadora de Canva, una de les aplicacions més usades per gent de totes les edats i que intenta acostar el món del disseny a qualsevol persona.

Autoria:
Alejandra de la Torre

Alejandra de la torre Morejón de Girón és una pintora guardonada les obres de la qual s'han exhibit àmpliament a tota Espanya, així com al Regne Unit, Portugal i els Estats Units. Les seues pintures exploren la inclinació a les possessions i investiguen els vincles que les persones desenvolupen cap als objectes que les envolten. A través d'aquest tema central, les paraules clau en l'art de De Girón inclouen la inclinació, l'acumulació, la por al buit, l'obsessió, la possessió i la memòria.


Més informació

Mèdia:
Coneix-lo millor

Ubicació:
On està?

Als pilars del Pont Vell