22/05/2019 - Setmana Sense Tabac a Paiporta 22/05/2019

Setmana Sense Tabac a Paiporta


La UPCCA programa múltiples activitats de prevenció per a totes les edats amb la finalitat de combatre una de les addiccions més perilloses i esteses. El consistori ofereix una teràpia grupal gratuïta a qui vulga abandonar l'hàbit tabàquic

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Paiporta ha programat per als pròxims dies la Setmana Sense Tabac, amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que té lloc el 31 de maig. La programació d'aquesta setmana, ideada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), inclou activitats de conscienciació en la lluita contra l'hàbit tabàquic per a totes les franges d'edat i als centres educatius del poble, activitats esportives, tallers sobre nutrició saludable i de motivació, i fins i tot una teràpia grupal gratuïta per a aquelles persones que desitgen deixar de fumar. Aquesta teràpia es realitzarà amb el suport de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Per a poder participar en la teràpia grupal cal formalitzar la inscripció prèvia, disponible online en la web paiporta.es/deixardefumar. En aquest espai hi ha també més informació sobre la resta se la programació.

La Setmana Sense Tabac de Paiporta comença aquest dilluns, 27 de maig, amb la instal·lació d'una carpa informativa al mercat municipal, des de les 9.30 hores. Allí mateix, a les 10.30 hores, tindrà lloc un taller motivacional, seguit d'un taller d'alimentació i dieta per a deixar de fumar, a les 12.00 hores.

Al dia següent, la carpa informativa se situarà a l'IES La Sènia, a l'hora del pati, de 10.45 a 11.15 hores. De vesprada, al col·legi La Inmaculada se celebrarà un Taller de Prevenció Familiar sobre 'Riscos del consum de tabac i cànnabis en l'adolescència', a càrrec de Víctor Villanueva, psicòleg, professor i coordinador del Grup d'Estudis per a l'Evidència del Tabac i el Cànnabis (EVICT). Per a participar en el taller, cal inscripció prèvia en paiporta.es/deixardefumar.

També el 28 de maig, de vesprada (19.30 hores), a la pista coberta del poliesportiu municipal, se celebrarà una master class de Zumbbabis, on hi haurà regal d'una samarreta a les 50 primeres persones participants. L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

La carpa informativa se situarà al dia següent, 30 de maig, a col·legi La Inmaculada, a la mateixa hora que el dia anterior. El dia 31, la carpa viatjarà fins a la porta del Centre de Salut, on estarà de 9.30 a 13.30 hores. A les 10.30, al propi centre, es portarà a terme el taller motivacional per a deixar de fumar, a les 10.30 hores, que anirà seguit del taller d'alimentació i dieta per a deixar de fumar, a les 12.30 hores, a l'espai Paiporta Conviu.

El 5 de juny, per últim, començarà el grup de teràpia per a deixar de fumar, que constarà de 12 sessions i tindrà una durada d'un any. L'efectivitat d'aquesta teràpia s'estima en un 45% d'èxit.