20/09/2017<span style='color: #bbb'> a las 16:18</span> - Tres encreuaments i 10 semàfors de Paiporta ja compten amb senyals acústiques per a persones invidents i compte enrere 20/09/2017 a las 16:18

Tres encreuaments i 10 semàfors de Paiporta ja compten amb senyals acústiques per a persones invidents i compte enrere


Les regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha instal·lat recentment a tres encreuaments de Paiporta 10 nous semàfors que incorporen senyals acústiques per a persones invidents, a més de compte enrere, per a millorar la seguretat dels i les vianants en general. Aquests equipaments es troben en alguns dels punts més concorreguts de Paiporta, com són l'encreuament entre els carrers Mestre Serrano i Catarroja, el de la Carretera de Picanya i Sant Antoni, i el d'accés a l'estació de Metrovalència.

La inversió total en aquesta actuació enfocada a millorar la seguretat i la mobilitat de persones invidents ha ascendit a aproximadament 14.000 euros, i en el pressupost de 2018 s'inclourà la renovació de pràcticament tots els semàfors de la localitat, si més no, els que es consideren més transitats tant per vehicles com per vianants. Així, durant el pròxim any s'actuarà sobre quatre encreuaments més, els quals es dotaran amb aquest mateix tipus de semàfor amb compte enrere i senyals acústiques.

En els semàfors, gràcies al sistema de compte enrere, els i les vianants poden saber si els dóna temps a creuar o no abans de que la llum canvie a roig. Quant als senyals acústics, aquestes s'activaran quan detecten la presència d'una persona invident. En aquest sentit, es pot configurar el servei de bluetooth dels telèfons mòbils per a que el propi semàfor detecte a aquesta persona, o bé es pot demanar un comandament universal per a activar aquestes senyals. Per a aquesta última opció, la persona interessada s'ha de dirigir a l'àrea d'Urbanisme, a la segona planta de l'Ajuntament.

El regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha afirmat que des de l'àrea que dirigeix “es fan actuacions contínues per a millorar la mobilitat i la seguretat dels i les vianants”. Aquest canvi de semàfors i els que es produiran en 2018 “té una doble vessant: d'una banda, incrementa la seguretat, i d'altra, fa més inclusiva la mobilitat de tota la ciutadania pels carrers de Paiporta”.

Setmana de la Mobilitat

Aquestes millores en la circulació i la mobilitat de vianants s'han estrenat coincidint amb la celebració a Paiporta de la Setmana de la Mobilitat Europea, que ha començat aquest dimecres amb una xarrada sobre seguretat vial impartida per la Policia Local. Per a aquest dijous, la programació inclou la passejada a peu per la Ruta Saludable número 4 de la localitat, per a la qual s'ha de realitzar inscripció prèvia al Poliesportiu amb regal per a les 100 primeres persones que s'apunten. La caminada eixirà des de la Piscina Coberta a les 19.30 hores.

Divendres, Paiporta se sumarà al Dia Sense Cotxe i hi haurà restriccions al trànsit en carrers del centre de la població. La programació també inclou aquest dia el cinema-fòrum a L'Auditori Municipal amb la projecció gratuïta de la pel·lícula 'Bikes VS Cars', a les 19.00 hores, i la caminada cultural a l'exposició 'El Museu ix al Carrer, jo vaig estar ací', des de les 19.30 hores, amb eixida a la Plaça Casota.