22/02/2021<span style='color: #bbb'> a las 15:24</span> - Una nova línia d’autobús unirà Paiporta amb Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja i Albal 22/02/2021 a las 15:24

Una nova línia d’autobús unirà Paiporta amb Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja i Albal


El servei començarà l’1 de març amb 31 expedicions al dia, des de les 6.00 del matí fins a les 23.30 hores. Les parades de Paiporta se situaran a l’estació de Metrovalència i el Carrer València

El pròxim dilluns, 1 de març, es posa en marxa una nova línia d’autobús que unirà Paiporta amb Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja i Albal. La nova línia constarà de 31 expedicions al dia, tindrà una freqüència de pas de 35 minuts i començarà a Albal,  a les 5.25 hores, i a Paiporta, a les 6.00 hores. De nit, finalitzarà a les 23.30 hores a Paiporta, i a les 0.15 hores a Albal. 

La línia arrancarà a la Plaça del Jardí d’Albal, i buscarà el corredor comarcal amb un total de 20 parades a Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer. Entrarà a Paiporta pel Carrer València, on realitzarà una primera parada, davant de la caserna de la Guàrdia Civil. El final del trajecte i última parada se situarà enfront de l’estació de Metrovalència de Paiporta.

Aquesta nova línia és una iniciativa de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i s’ha presentat aquest dilluns a Albal, amb l’assistència del conseller Arcadi Espanya, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i batlles i batllesses d’altres localitats com Catarroja, Albal, Benetússer o Alfafar. 

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, «és un pas decisiu per a millorar la connectivitat entre les localitats del Sud de l’àrea metropolitana de València, que ens trobem a prop en distància però lluny en solucions de mobilitat sostenible». Per a la dirigent paiportina, «per fi es dona resposta a una part de les nostres reivindicacions, i esperem que siga un punt de partida per a apostar definitivament una mobilitat coordinada que pose al centre de les polítiques el transport públic i la sostenibilitat».

El conseller, Arcadi Espanya, ha explicat que la línia connecta «tots els municipis de l’àrea no sols de forma radial, que tots confluïsquen a València, sinó també per a connectar-los entre ells per a que es puga anar d’una localitat a altra, eixa és la nova visió del transport públic que potenciarem», ha conclòs.

D’acord amb la informació facilitada per la conselleria, la nova línia incrementa un 30% l’oferta de transport públic en el corredor Paiporta-Albal. A més, el servei comptarà el pròxim mes amb el Bo 10, que significarà una reducció de les tarifes del bitllet senzill d’aproximadament un 50% per a aquesta zona.  Quan es pose en marxa, el Bo 10 tindrà un cost de 7,20 euros, mentre que el bitllet senzill costarà 1,45 euros. 

També està disponible el bo-transbordament AB, que combina bus i metro, per a anar a València a un preu de 15,5 euros, i el futur bo-transbordament d’una zona, que permetrà anar a Torrent per 9 euros.