22/06/2022<span style='color: #bbb'> a las 12:54</span> - Urbanisme aconsegueix 671.000 euros de fons europeus per a la millora de la mobilitat a Paiporta 22/06/2022 a las 12:54

Urbanisme aconsegueix 671.000 euros de fons europeus per a la millora de la mobilitat a Paiporta


La subvenció és la més alta aconseguida per l’Ajuntament en la seua història, i permetrà alliberar fons per a incrementar les inversions d’enguany

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ha aconseguit una subvenció de 671.250,32 euros de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la millora de la mobilitat.

En concret, els diners es destinaran a l’ampliació de voreres i conversió de zones per a vianants dels carrers Sant Eduard, Cardenal Benlloch, Pelayo, Rajolar, Sagrada Família, Joan d'Àustria i Plaça Senyera.

L’ajuda, canalitzada  per l’Institut de Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE), és la subvenció europea més alta aconseguida per l’Ajuntament de Paiporta en la seua història, i suposa un 48% de la inversió total en els projectes referits.

Per a la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, «és una gran notícia haver rebut una ajuda tan elevada, ja que és un indicatiu molt clar que les polítiques que estem aplicant des de la Regidoria d’Urbanisme estan alineades amb les directrius europees per a la millora de la mobilitat a peu i per a la lluita contra el canvi climàtic».

Els 671.000 euros aconseguits per la Regidoria d’Urbanisme, a més, «permeten que destinem aquests diners, que ja estaven consignats per a la realització dels projectes, a altres inversions que també són necessàries per a la millora del nostre poble», ha afegit Val.

L’aposta de l’Ajuntament de Paiporta per un canvi de paradigma en la mobilitat «és clara, ja que a aquest projecte cal sumar l’aprovació de la construcció de dos nous trams de carrils bici, a la carretera d’Albal i a l’avinguda Francesc Ciscar, que augmentaran en 2,8 quilòmetres la xarxa ja existent, i que també han comptat amb 117.000 euros d’ajudes de la Conselleria d’Emergència Climàtica», ha afegit la regidora d’Urbanisme, Marian Val.

En en cas d’aquests dos nous trams de carril bici,  que també connectaran Paiporta amb l’anell verd metropolità de València, la subvenció aconseguida per la Regidoria d’Urbanisme suposa més d’un 50% del total dels projectes, que ascendeixen a 231.419 euros en total.