10/03/2023<span style='color: #bbb'> a las 12:56</span> - Urbanisme instal·la les primeres plaques solars per a la Comunitat Energètica Local de Paiporta 10/03/2023 a las 12:56

Urbanisme instal·la les primeres plaques solars per a la Comunitat Energètica Local de Paiporta


El sostre del CEIP Ausiàs March acull la infraestructura, que suposa una inversió de 128.000 euros i donarà servei a 80 vivendes, comerços i dependències municipals

Les primeres plaques solars que donaran servei a les persones usuàries de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Paiporta han començar a instal·lar-se els últims dies al sostre del CEIP Ausiàs March de la localitat.

Amb una inversió de 128.016,32 euros, aquestes plaques completaran l’abastiment energètic d’unes 80 vivendes i comerços, a més de dependències municipals, en un radi de 500 metres.

La instal·lació es posarà a disposició de la CEL de Paiporta, associació de persones consumidores i productores d’energia creada després d’un procés participatiu, promoguda en els seus inicis per la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, i que compta amb quasi un centenar de persones associades.

La potència instal·lada és de 88,92 kWp, amb un total de 204 mòduls d’entre 325 i 455 Wp que produiran anualment 136.286 kWp d'electricitat, el que estalviarà anualment l’emissió de 62,21 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

El preu d’aquesta energia que es generarà amb les noves plaques de la CEL de Paiporta és de 26.642,59 euros a l’any, diners que, en produir-se de manera neta i al mateix poble, estalviaran els usuaris i les usuàries associades a la CEL.

El 90% de l’energia es destinarà a la comunitat, mentres que l’Ajuntament es reserva un 10% per a dependències municipals, probablement, la prefectura de la Policia Local.

Una vegada finalitzada la instal·lació, i quan ja s’ha signat el conveni entre la CEL i l’Ajuntament, queda encara un tràmit: l’autorització de banda d’Iberdrola per a que es pose en marxa un projecte pensat per a estalviar en la factura energètica, a més de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Les pròximes plaques de la CEL s’instal·laran al sostre del CEIP Lluís Vives, al barri Sant Ramon i barri Picanyer. L'associació compta amb una pàgina web, en l’adreça paiportacel.net/, per a informar i captar a persones interessades en formar-ne part.