07/03/2022<span style='color: #bbb'> a las 13:59</span> - Paiporta implantarà el contenidor marró de fracció orgànica 07/03/2022 a las 13:59

Paiporta implantarà el contenidor marró de fracció orgànica


La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat presenta la campanya ‘Paiporta a les teues mans’ de foment del reciclatge de residus

L’Ajuntament de Paiporta introduirà la fracció orgànica de reciclatge, conegut popularment com el contenidor marró, en les pròximes setmanes. Així ho va donar a conéixer la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat en la presentació de la campanya de foment del reciclatge ‘Paiporta a les teues mans’, celebrada aquest cap de setmana a la plaça Major.

Actualment, Paiporta es troba el ple procés de posada en marxa del nou contracte de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU), una contracta per a 10 anys que ha comportat substancials millores en la capacitat de recollida i l’eficiència de tot el procediment,  amb un estalvi global de més del 10% respecte de l’anterior.

L’objectiu global del contracte és millorar la taxa de reciclatge per a, d’aquesta manera, contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Amb la implantació del contenidor marró, Paiporta s’avança a la data límit de 2023 marcada per les directives europees.

Durant la presentació de la campanya ‘Paiporta a les teues mans’, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, va subratllar els avantatges del contracte: «un d’ells és l’estalvi econòmic, altre és la millora en la gestió, i també la implantació del contenidor marró, un procés en què segur que tota la ciutadania de Paiporta hi participa amb l’objectiu compartit de millorar la sostenibilitat».

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, va afegir que «el reciclatge  és un dels elements fonamentals de la lluita contra el canvi climàtic i, per a que continue en augment, com ha succeït en els últims anys, la implicació i el compromís de l’Ajuntament és clau». Per això, va afegir Val, «la incorporació del contenidor de matèria orgànica és ara un repte col·lectiu il·lusionant per a millorar la recollida dels Residus Sòlids Urbans al nostre poble».

Per a Val, «la lluita contra el canvi climàtic és irrenunciable i amb aquest nou contracte contribuïm lliurar-la amb més garanties, i també a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Paiporta. Amb ell, estarem més preparats per al futur, un futur que està en les nostres mans», va concloure.

El matí de presentació a la plaça Major es va completar amb la realització de tallers infantils sobre reciclatge, i la mostra dels nous contenidors, més grans, i d’un dels tres camions que recolliran ara els residus de Paiporta, tots ells propulsats a gas comprimit, el que també redueix la contaminació atmosfèrica i acústica.

També es va instal·lar a la plaça Major l’ecoparc mòbil municipal que, gràcies al nou contracte, visitarà els carrers de Paiporta 20 dies a l’any i completarà l’ampla oferta de l’ecoparc mòbil que facilita l’EMTRE.

La implantació del contenidor marró estarà reforçada amb una potent campanya als carrers i les escoles baix el lema ‘Paiporta a les teues mans’, a més del repartiment de milers de poals marrons per a facilitar la recollida i el dipòsit de matèria orgànica en els nous contenidors marrons, que començaran a instal·lar-se en passar les Falles, d’acord amb el calendari previst.