30/10/2018 - Paiporta Món de Contes es consolida com un referent de la narrativa oral 30/10/2018

Paiporta Món de Contes es consolida com un referent de la narrativa oral


Aquest cap de setmana ha finalitzat la tercera edició del festival de narrativa oral Paiporta Món de Contes, que ha omplit la localitat d'espectacles en què s'ha posat en valor la transmissió oral de cultura, històries i coneixements. Al llarg dels últims 9 dies, un total d'11 narradores, narradors i companyies han oferit més de 45 espectacles singulars, dirigits a totes les edats, des dels 0 anys a la gent major. El país convidat enguany ha sigut Camerún.

Per a la regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, “el balanç és més positiu que mai, per la qualitat dels espectacles i dels narradors i narradores, per l'acollida del públic, i per la presència massiva en les actuacions”. Tot això, junt a la gran acollida a les sessions concertades amb els centres educatius de la localitat, “ens mostren que aquest festival de narració oral està totalment consolidat en aquest sector i és, després de tres anys, un referent estatal”, ha afegit Verdú.

Centenars de persones han assistit a les sessions obertes i concertades de Paiporta Món de Contes. Han funcionat a la perfecció cites tan singulars com els Contes per a després de sopar, un divendres a les 22.30 hores, a la Biblioteca Pública Maria Moliner. Així mateix, també han destacat altres cites, “el que confirma que hi ha un públic per a aquests espectacles, i ens referma en la idea que hem construït unes bases sòlides per a que Paiporta Món de Contes arribe a una quarta edició, per a la que començarem a treballar en breu”, ha explicat la regidora de Foment de les Arts Escèniques.

En la programació del festival, sols ha quedat pendent l'espectacle Rev(b)el(·l)ades, una ruta narrada de Domingo Chinchilla per les imatges de l'exposició de fotografia urbana 'El Museu ix al carrer', i que va haver d'ajornar-se dissabte per la pluja. Aquest espectacle tindrà lloc el pròxim 10 de novembre. Les inscripcions formalitzades són vàlides per a aquesta segona data.